IVAN VOTAVA

Kristova noho. Tady čtu, že anglický cyklista Chris Froome dopoval. Tomu prostě nemohu uvěřit. Našli mu prý v krvi nepovolenou dávku léku Salbutamol. To je lék na astma. On má chudák astma a někdo ho honí na kole po silnicích kopec nekopec, rovinu nepočítaje. Kam jenom ten svět spěje. Jak jsem se dozvěděl, není na tom se zdravím takhle špatně sám. Nějaký nezodpovědný pisálek, pravděpodobně kremelský agent, uveřejnil jména dalších sportovců a ta jména nejsou ruská. Třikrát fuj za takovou podlost. Ale jak to udělat a zavřít hubu těm, co zcela nepravdivě roztrušují, že nejen Rusové, ale i sportovci jiných zemí zobou. Okamžitě tu začaly provokovat nějaké konspiračně propagandisticko dezinformační weby a ptají se, jak je vůbec možné, že se tolik nemocných chudáků pohybuje po všech možných světových sportovištích, když invalidní celebrity u nás, které se nachází pod špičkovou zdravotní péčí, nejsou schopny dojít ani do soudní síně.

Jeden marod vedle druhého. Ale já to pochopil. Oni nedopují, oni se léčí. Je přece jasné, že doping používají jen Rusové. Že, na rozdíl od svých demokratických soupeřů, tahají v báglech místo sportovního náčiní krabice zakázaných látek. V tomto, ale i v dalších podobných případech jde zcela jistě o nedorozumění a je třeba k tomu přistupovat tak nějak lidsky.

Je nutné urychleně najít ruského švába a jeho poskoky, kteří tomu chudákovi z ostrovů tohle svinstvo podstrčili. Určitě se najde někdo rusky mluvící, který dostane v USA azyl a v zájmu čistoty sportu nezištně Američanům sdělí podrobnosti. Mimo to světu oznámí, že ruské výzkumáky již vyrábějí turbo, které je jednoduchým operačním zákrokem vpravováno ruským sportovcům pod kůži. Takže pozor!

Vzhledem k tomu, že v mezinárodní koalici vedené Spojenými státy není nikoho, kdo by kdy doping viděl, bude poněkud obtížné identifikovat všechny postižené sportsmeny, kterým ti zlotřilci bobule k zobání podsouvají.

Až bude viník nalezen, musí být dospělým Rusům zakázáno jezdit na kole a jejich dětem na koloběžkách. V rámci přijatých sankcí nebudou se smět do Ruska vyvážet jízdní kola. Tím zbudou Rusům neužívané a rychle chátrající cyklostezky, což nepochybně podlomí Putinovu oblibu. Díky tomu bude mít tenhle diktátor v nastávajících prezidentských volbách potíže, zvláště když opozice, za kterou stojí devadesát procent národa, uspořádá na protest proti rozpadajícím se asfaltovým cestám pro cyklisty masivní demonstrace mezigalaktického rozměru.

Nevím, jak se to mohlo stát, ale nějak mi uniklo, co na to říká šmrncovní Gáby a její biatlonový parťák Boušek, známí to bojovníci proti dopingu. Budou žádat nepřipuštění Frooma na mezinárodní scénu a vyhlásí bojkot britských sportovců a zákaz jejich startu na všech budoucích olympijských hrách?

Pokud ve svém svatém úsilí vydrží a přidají i jiná jména, pak se třeba podaří vyloučit sportovce mnoha dalších zemí a naši opět začnou z olympiád a mistrovstvích vozit medaile.