JIŘÍ JÍROVEC

Nemáte ani zdání, že jsou s vámi páni, falešně hrají s vámi, chtějí vás obehrát
V+W Těžká Barbora

Těžká Barbora (1937) je hra proti nastupujícímu fašismu. Yberland s „Jeho náramným výtečnictvem“ v čele si chce podrobit Eidam. Má se tak stát pomocí triku s předstíraným přepadením, které se díky dvojici žoldnéřů (V+W) nezdaří.

Hra nabývá na aktuálnosti v době, kdy se potomci náramných výtečnictev znovu snaží o světovládu. Varování ze závěrečné písně o falešně hrajících šmejdech neztratilo svou platnost. Jistý Náramný výtečník totiž z monitoru přeslabikoval, že povede svět silou příkladu nebo (když to nepůjde po dobrém) příkladnou silou.

Náramná výtečnictva toho v hlavě příliš nemívají a tak potřebují stratégy, kteří přečtenou myšlenku rozvinou v činy. Teoreticky to je jednoduchá záležitost: Lid se zaplaví zkazkami o světlé budoucnosti, aby nebránil cestě vpřed, moderní těžké Barbory se posunou na nejstragičtější místa a pak již zbývá vyvolat situaci, ospravedlňující první výstřel.

Nezanedbatelný úkol čeká domácí slouhy. Kamuflováni předstíraným nejlepším vědomím a svědomím přijmou všechny rozkazy zvenčí. Když se zadaří, tak přímo od Jeho náramného výtečnictva. Je třeba varovat před těmi, kteří jsou ochotni připravit naši zem o zbytky nezávislosti.

V+W kdysi napsali: „Nebuďte lidé hluší a nastavte uši, chceme vás na mou duši upřímně varovat.“ V Česku bohužel převláda hluchota. V Česku již dávno nemáme umělce, kteří by byli schopni vlastního názoru a šli s kůží na trh podobně jako V+W. O zbytku elit ani nemluvě. 
Musíme se tedy poohlédnout jinde, protože přituhuje.

Jakýsi George Friedman již před sedmi lety (4. 2. 2015) popsal, proč náramná výtečnictva jeho země potřebují dvoustranné dohody o bezpečnosti s vazalskými státy, které by nepodléhaly vetu, které (zatím) zatěžuje NATO a EU.

Naši slouhové takovou smlouvu uzavřou, přece se nedají zahanbit blondýnou odvedle. Pak budou tvrdit, že ji musíme dodržovat až do úplného zchudnutí.

Srabové, kteří po nich přijdou, se budou vymlouvat, že s tím nemohou nic dělat.