JAN POLÁČEK

Zdá se, že roušek a respirátorů se jen tak nezbavíme, nemoc COVID-19 zabíjí stále více lidí (nejen) v kategorii 60+ přes enormní snahu zdravotnického personálu, pracujícího navíc pod stálou hrozbou, že onemocní sami (což se až příliš často děje).

Pak se člověk najednou dozví, že film Král Šumavy byl škodlivější, než je epidemie koronaviru, jak nadepsal jakýsi mudrc celostránkovým titulkem svůj komentář ve zdarma rozdávaném deníku Metro. Demagogickou pravdoláskařskou kritikou socialistického režimu nešetřil, byla mu na ni ostatně poskytnuta celá stránka. Musel ale zároveň (neradostně) konstatovat, že „Kachyňův Král Šumavy je stále hitem obrazovek“.

Z toho deníku kapitalistická propaganda přímo kape… Pravdě se vyhýbají jak čert kříži anebo ji ohýbají, jak jen to jde.

Autor cituje slova prokurátora Jiřího Teryngela z roku 1985 v krimipříbězích edice Signál (a Magnet): „Trestná činnost, s níž se museli příslušníci SNB od svého vzniku vypořádat, byla velmi často přímo nebo nepřímo inspirována Západem, ať již špionážními centrálami nebo modelem života.“ A přidal nášup: „Každou chvíli pláchne nějaká reakční krysa přes hranice a spustí pokřik do západního rozhlasu: Teror, policejní režim, diktatura!“ (Jan Otčenášek - Občan Brych, 1955). Tyto citované úryvky autor Metra nadepsal: „K smíchu? Spíš k pláči!“ A umístil toto své křivé, tehdejší realitu míjející hodnocení do černého pole.

Dobře placení presstituti prostě ovládli (až na malé výjimky) celý mediální prostor, o tom není pochyb, a krmí ovčany, co se do nich vejde.

Stačí si pak ještě navrch pustit tzv. veřejnoprávní Českou televizi či ty soukromé, a je vám jasné, že od nich se Pravdy nedočkáte, počínaje 11. zářím 2001 až po americké volby 2020. Snad jen ta předpověď počasí není vylhaná.

Establishment jak vidno dělá vše pro to, aby jeho loutky hrály podle jím pokřivených not. Je tak možné (a smutné) se dočíst v témže vydání deníku Metro: „Bojoval za Krym, dostal trest: Za účast v konfliktu na Ukrajině půjde Pavel Kafka na tři roky do vězení. Rozhodnutí soudu je pravomocné. Je odsouzen za účast v organizované zločinecké skupině. Před čtyřmi roky působil v armádě samozvané Doněcké lidové republiky.“

Takže opolčenci, přinucení bojovat o holé životy své a svých rodin s přesilou vojáků a žoldáků polofašistického ukrajinského režimu, jsou podle vládnoucího establishmentu „organizovaná zločinecká skupina“…

Vnucují nám neustále život ve Lži, koronavir nekoronavir. Tahle epidemie má prý přinést velké změny. Žádné zatím ale nevidím, kromě hrozby pokračování hospodářské krize, vzrůstajícího počtu nakažených a úmrtí. A obrovských zisků farmaceutických firem, vyrábějících vakcíny proti nemoci COVID-19.